Ga naar de inhoud

VELOPASS

Mijn fiets op mijn naam – Te koop bij Fietsen Leten voor slecht 4.95€

Voortaan kan iedereen zijn fiets registreren. Dat kan als de fiets al een Velopass-sticker met geïntegreerde chip draagt, of dat kan ook wanneer dit niet het geval is. Bij registratie zonder sticker kan deze later nog altijd aan de Velopass-sticker worden gekoppeld.

Schrik dieven af

De Velopass-sticker met geïntegreerde chip toont dat de fiets geregistreerd is, waardoor diefstal ontmoedigd wordt en de fiets sneller wordt teruggevonden.

Scangemak

De Velopass-sticker kan gemakkelijk gescand worden via de geïntegreerde NFC chip of QR code. De vinder ziet dat de fiets “verloren” is; de fietshandelaar ziet dit ook via het kassasysteem wanneer een “verloren” fiets voor onderhoud wordt aangeboden en openbare instanties kunnen gestolen of verloren fietsen op deze wijze identificeren.

Een verloren of gestolen fiets terugvinden

Staat een fiets als verloren gemeld? Dan kan de vinder de eigenaar direct verwittigen. Zelfs indien de vinder ervoor kiest om de eigenaar niet te verwittigen, dan wordt de eigenaar bovendien onmiddellijk verwittigd waar en wanneer de fiets werd gescand. Een fietshandelaar die een verloren gemelde fiets in de werkplaats krijgt, ontvangt hiervan eveneens melding en kan op deze wijze contact nemen met eigenaar of politie.

Meer info op de webpagina van Velopass: Velopass | Mijn fiets op mijn naam